Kulturkupeen

The Garfield Movie

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau

Hvem kender ikke den uforskammede, snu orange og sortstribede, lasagnespisende fede kat, Garfield? Tegneserien, der blev skrevet af Jim Davis, blev første gang trykt 19. juni 1978. Tegneserien produceres stadig, og siden er der kommet film, computerspil, bøger mv. til om den tykke snu Garfield, der bor hos ungkarlen Harald sammen med den dumme, savlende hund Futte.

I The Garfield Movie er verden under forandring. Garfields liv er blevet endnu mere mageligt. Er han sulten, kan han med et enkelt kattepotetryk på en PC selv bestille sin elskede lasagne eller yndlingspizza. Livet er en fest for den magelige, fede og dovne kat.

Foto: SF STUDIOS

Efter et uventet gensyn med sin far, gadekatten Viggo, som aldrig tog sig af Garfield, da han var killing, bliver Garfield sammen med hunden Futte tvunget til at forlade sin magelige tilværelse hos Harald for at deltage i et røveri.

Det kommer ikke til at gå lige efter planen. Men kedeligt bliver det ikke.

Tegneserien om den tykke kat er oprindelig tegnet og skrevet af Jim Davis og blev trykt første gang 19. juni 1978. Tegneserien produceres stadig. Garfield har også tidligere medvirket i flere film og computerspil.

Jim Davies har i et interview sagt, at han oprindelig skabte karakteren Garfield, for at skabe en kontrast til de mange hunde, der herskede på tegneseriesiderne for snart 50 år siden. Davies er af den overbevisning, at Garfields vedvarende popularitet på forskellige medier herunder også i bogform kommer af, at hans millioner af fans genkender sig selv i hans skavanker. ”Katte- de er bare ligesom os. Jeg holder et spejl op for læseren. Vi får skyldfølelse over at spise for meget, ikke træne og sove for meget”. Det kan der måske være noget om.

Foto: SF STUDIOS

Tempoet er hæsblæsende. Mindre børn vil nok have svært ved at følge med. Der er også nogle ret voldsomme scener, hvilket bevirker, at den frarådes børn under 7 år.

Visuelt er filmen flot. Fuld knald på farverne, men det er svært at lade sig rive helt med. Filmen er for forudsigelig. Rent teknisk fejler den imidlertid ikke noget. Den er imponerende flot lavet.

Instruktør: Mark Dindal

Dansk Trailer: SF STUDIOS

Filmen frarådes børn under 7 år.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *