Kulturkupeen

The Hustle

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Så kan de lære det. De mænd. The Hustle handler om to umage kvinder, der er hinandens modsætninger og grundlæggende uenige om alt undtagen, at man som kvinde nærmest har en forpligtigelse til at svindle og bedrage rige, naive og selvfede mænd. The Hustle er en genindspilning af komedien Dirty Rotten Scoundrels(1988) på dansk Fræk, Frækkere, Frækkest med Steve Martin og Michael Caine i hovedrollerne. Her var det bare to mænd, der var svindlere.

I The Hustle spiller den frodige Rebel Wilson den jordbundne australske svindler Penny Rust, der scorer mænd på barer rundt om i verden og lever af fuppe sig til penge og gaver fra de rige af slagsen, der er så naive, at de efter hendes udsagn, fortjener at blive snydt og bedraget. Hendes modspiller og senere medspiller er den sophistikerede og elegante Josephine Chesterfield(Anne Hathaway), som samler på ædelstene, en særdeles lukrativ metier, og er vant til at begå sig på Den Franske Revieras casinoer og bonede gulve. Hun lever et luksusliv i en kæmpe villa i Beaumont sur Mere, en fiktiv by ud til Middelhavet mellem Nice og Cannes.

De to kvinder mødes og finder snart ud af, at de har brug for hinanden, hvis det skal lykkes for dem at få penge ud af en ung naiv tech-milliardær.

Hele setup’et er fint, med skønne billeder fra Den Franske Reviera og et lydspor med stemningsskabende musik, der går lige til hjertet, så man får man lyst til straks at bestille en flybillet til Nice. Og så er der lige de to meget forskellige kvinder. Den impulsive, ustyrlige og fantasifulde Penny og den arrogante, afmålte og skarpe Josephine. Derudover toner vores egen Casper Christensen, der har en birolle i filmen, pludselig frem på lærredet. Han spiller en af de uheldige mænd, der kommer i kløerne på vore to heltinder. Han taler både dansk og engelsk og virker helt forkert i det univers. Men det er ganske sjovt.

Den første del af filmen fungerer godt med højt tempo og hurtige replikker. Såvel Rebel Wilson som Anne Hathaway er gode i rollerne som respektive Penny og Josephine. Wilson er i øvrigt også en af de to producere af filmen. Instruktøren Chris Addison siger: Wilson formåede at være involveret i alle processerne omkring produktionen og alligevel være helt fri og klar til at improvisere, når hun stod foran kameraet. Wilson er med sin fysiske fremtoning også den sjoveste af de to. Manuskriptet er imidlertid tyndt, og ind imellem bliver det hele for meget. Filmen, der mangler kant og karakterudvikling, bygger på klicheer om det vilde liv ved Cote d’Azur. Det bliver til tre stjerner herfra.

Instruktør: Chris Addison

Trailer: SF STUDIOS
Premiere: 9. maj 2019

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *