Kulturkupeen

The Two Popes

Set af Eva Zierau..

I disse tider hvor kulturudbuddet er begrænset, ja nærmest ikke eksisterende, er det indenfor filmens verden godt, at vi har Netflix og lignende streamingtjenester, til at forsøde tilværelsen lidt med.

Filmen The Two Popes, der er produceret af Netflix, er værd at bruge et par timer på. Filmen havde  premiere d. 12. december 2019 i otte biografer landet over, og d. 20 samme måned havde den global premiere på Netflix.

Efter Pave Frans II død i 2005 skal der vælges en ny pave. Der er to spidskandidater til posten som den katolske kirkes overhoved. Den stærkt konservative kardinal Joseph Ratzinger (Antony Hopkins) og den frisindede kardinal argentineren Jorge Mario Bergoglio( Jonathan Pryce). Sidstnævnte mener, at den katolske kirke ikke har været god nok til at følge med tiden.Der er alt for mange utidssvarende regler inden for katolicismen herunder dens holdninger til homoseksualitet og cølibat. Derudover har kirken nogle meget kompromitterende og pinlige sager om seksuelt misbrug, som Jorge Mao Bergoglio mener, der fra højeste instans her og nu bør gribes ind overfor. Joseph Ratzinger får flest stemmer, bliver valgt til Pave Benedict og viderefører en konservativ politik.

En dag sender paven bud efter kardinal Jorge Mario Bergoglio, der lever ydmygt blandt de fattige i Argentina. Paven har en opsigtsvækkende besked til Jorge Mario Bergoglio, som  viser sig at have en lige så overraskende meddelelse til Paven.

Filmen foregår i Vatikanet og på pavens sommerresidens uden for Rom. Den er inspireret af den sande historie om forholdet mellem de to paver. Vi er vidne til deres eksistentielle samtaler om alt fra troens væsen, ensomhed til fodbold. For slet ikke at tale om, hvor man i gå afstand til Vatikanet kan få den bedste pizza.

Antony Hopkins og Jonathan Pryce er fremragende I deres respektive roller. Førstnævnte lidt af en grumpy old man. Sidstnævnte knivskarp, morsom og beleven.

Fik du ikke set filmen i biffen, så gå endelig på Nexflix og få et par timers rigtig god underholdning i selskab med The Two Popes.

Instruktør: Fernando Meireilles

Visning: Netflix

Trailer:The Two Popes Official Trailer Netflix

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *