Menu Luk

Tivoli-Varietéen – få dage i Tivoli.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Tivoli-Varietéen – få dage i Tivoli.

Sød nostalgi og friske toner i Rasmus Botofts Tivoli Varietéen.

Tivoli Varietéen med Rasmus Botoft. 2020. Foto: Rumle Skafte.

Da Dirch Passer ville spille seriøst teater og fik en rolle i John Steinbecks ”Mus og Mænd” i 1961 gik det grueligt galt. Folk lo dér, hvor de burde græde.  Med Rasmus Botoft som seriøs konferencier i den genopvakte Tivoli Varietéen er det heldigvis ikke sådan, og så alligevel. For brikkerne falder på plads, da den noble Rasmus Botoft i slutningen af første del af denne nye Tivoli Varietéen har lagt den grønne smoking og kommer ind som sin kendte kvindefigur Else fra Rytteriet – og synger Anita Lindbloms gamle Slager ”Sån´t är livet” (på dansk). Botoft hviler i sin kendte karikaturfigur, og publikum véd, at de godt må le og klappe i takt.

Rasmus Botoft er jo som regel både morsom og underfundig. Derfor kan det være sværere, når han vil være moderne, følsom mand, der kerer sig om mennesker og Corona.

Men denne aften i Glassalen med et syvmandsorkester under ledelse af Peter Jensen, kommer han godt fra start i sin nye rolle som Entertainer. Ikke uden grund har han et par ord med om Preben Uglebjergs legendariske optræden samme sted.For Tivoli Varietéen var et københavnerfænomen fra 1959 til begyndelsen af 1970erne. Mange internationale kunstnere optrådte.

Oppe i den lille orkesterloge huserer kokken Claus Meyer for at tilberede en krabbesuppe, der i slutningen af aftenen skal bortloddes til en publikummer. Meyer kan som bekendt både tale og optræde og har altid noget at berette, så han må faktisk godt få et par minutter ekstra ved mikrofonen.  Men der er mange som skal på scenen: Imponerende mange, og tilsyneladende er der forskellige gæster hver aften.

Tivoli Varietéen med Rasmus Botoft. 2020. Foto: Rumle Skafte.

Denne onsdag bliver det til et lykkeligt gensyn med den formidable flamingo-danser Selene Munoz, der kan danse alle sønder og sammen i sine høje spanske (gule) sko. Hun er fascinerende og passer ind, hvor der er brug for rytme og glæde.  For nylig var hun med i en lille fin dansefestival på Pantomimeteatret.

Et par dansere herfra kommer på scenen med en lille, seriøs pas de deux til båndmusik, måske lidt for alvorlig til aftenens stemning. For i anden afdeling svinger det i dobbelt forstand, når den gamle cirkusveteran Benny Schumann viser sit glansnummer med dansende tallerkener til Chuck Berry – ”Johnny B Goode” fra 1959. Orkestret er i sit es, mens Benny Schumann har travlt med at holde 10-12 tallerkener i bevægelse. Da det hele er overstået, hujer publikum og står op og klapper af cirkusartisten.  Aftenen er reddet – det lader sig gøre at mixe gammeldags varietéunderholdning med sjove indfald.

Benny Schumann. Tivoli Varietéen med Rasmus Botoft. 2020. Foto: Rumle Skafte.

Flere andre gæster optræder – både Botofts underbo, hans grankusine samt niece. Det er godt at være i familie med en Entertainer.

Hvem der kommer de næste dage er stadig en hemmelighed, men hyggeligt er der i den gamle glassal – og egentlig ganske behageligt, at der er god afstand imellem publikum og alle mulige andre forholdsregler.

Derfor varm anbefaling  af denne flinke feel good aften. Spiller kun til og med d. 19. september – men mon ikke Rasmus Botoft har fået blod på tanden og vender tilbage  en anden gang.

 

Tivoli Varietéen

16.09. – 19.09.2020

Glassalen i Tivoli

 

 

Musik:

Medvirkende:    Rasmus Botoft og ved premieren bl.a. Claus Meyer, Selene Munoz, Benny Schumann  Mette Lindberg m.fl.

 

www.tivoli.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *