Menu Luk

Trolls-sammen igen

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Trolls -sammen igen er den 3. film om de små danske trolde fra Gjøl, der kendetegnes ved deres ikoniske hårpragt i alverdens farver. De fleste af os kender dem fra vores barndom. De har på verdensplan været populære on and off  i over 60 år, siden Thomas Dams firma Dam Thing begyndte at producere de runde  glade trolde i 1958.  I 1963 blev de af US Toy Association kåret som årets bedste legetøj. Det samme skete i 1991. Så de har, på trods af store kopiproblemer, været big buisness i mange år.

Foto: UIP

Det er de også i dag, hvor det amerikanske filmselskab DreamWorks, der bl.a. står bag den computer-animerede filmserie Shrek, har lavet en ny film om dem.

Trolls -sammen igen handler om familiedynamikker som de fleste af os kan relatere til. Om at der er nogle af vores familiemedlemmer, vi svinger godt med og nogle, som vi ikke har knapt så meget til fælles med. En problemstilling mange af os kan spejle os i.

Kendetegnende for filmen er ikke mindst lydsiden hvor 90ernes populære popmusik er dominerende. Her trækkes der på traditionen for grupper som Bee Gees og The Jackson 5. Fed dansemusik man simpelt hen bliver glad af. Og det kan ikke undgå at smitte af på ens opfattelse af filmen. Et godt greb.

Foto: UIP

Når det er sagt, er Trolls -sammen igen i min optik for hæsblæsende, og det selv om børn i dag er vant til at se masser af tegnefilm. Tempoet er så højt, så jeg tvivler på, at mindre børn kan følge med. De er synd, for vi befinder os i et fantasifuldt univers, og de er virkelige nuttede de små Gjøl trolde.

Visuelt og rent teknisk er filmen fejende flot. Voksne vil uden tvivl more sig over de mange popkulturelle referencer og kendte hits.  Et flot udtryk kan imidlertid ikke veje op for en kaotisk fortællestil.

Foto: UIP

Bag filmen står Walt Dohn en amerikansk forfatter, instruktør, animator, musiker og skuespiller. Han har en lang karriere indenfor animation på film og tv herunder den første Trolls film fra 2016 og flere Shrek film.

Trolls har premiere med danske stemmer.

Instruktør: Walt Dohn

Frarådes for børn under 7 år.

Dansk trailer: UIP

Premiere: 12.oktober 2023

MEDVIRKENDE – DANSKE STEMMER:

Poppy                                 Stine Bramsen

Kvist                                   Tim SchouStine Bramsen

John Datid                          Wafande

Birk                                    Joakim Lind Graae Tranberg

Frej                                     Pelle Højer

Klaus                                  Pelle Emil Hebsgaard

Viva                                    Silja Okking

Velvet                                 Josefine Tvermoes

Veneer                                Malte Milner Find

Tiny Diamond                                          Al Agami

Birgit                                  Sara Ekander Poulsen

Kong Gisle Jr.                                          Jonas Schmidt

Krep                                   Barbara Moleko

Lille Kvist                          Samson Ekender Munch

Kong Peppy                        Torben Sekov

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *