Kulturkupeen

USA 3 – Savanna m.m.

 

Okefenokee Swamp og Cumberland Island / Eva Zierau.

De hvide strande, marsklandet samt egetræerne med spanish moss er St. Simons kendetegn. Får man på et tidspunkt ø-kuller, er der flere udflugtsmål tæt på.

Byen Savanna ligger ca. en times kørsel nordpå derfra. Man kan også tage på en dagstur til national parken Okefenokee Swamp, der med sine 1000 km2 dækker en del af grænseområdet mellem Georgia og Florida. Okefenokee Swamp er det største sumpområde i Nord Amerika. Timucua Indianerne kaldte området Okefenokee, som betyder ” Land of the Trembling Earth”. Navnet refererer til områdets gyngende mosegrund. På den 7000 år gamle tørvemose er der 120 miles kajak og kano ruter. Hvis man ikke har mod på at sejle selv, kan man tage guidede ture rundt i mosen på større både eller med tog. Der er et hav af forskellige eksotiske pattedyr, fugle og fisk i sumpområdet. De mest kendte er de amerikanske alligatorer, nogle store ikke særligt venligt udseende krabater, der langt fra let kan forveksles med træstammer flydende rundt i vandet, men tæt på med deres stirrende øjne og store gab får en til at holde arme og ben tæt inde til kroppen, når man padler forbi dem i den lille kano.

Et anden dagstur kan være Cumberland Island der ligger ca. en times kørsel fra St Simons, hvorefter man sejler ud til øen med en båd fra fastlandet. Man kommer rundt på øen til fods eller på cykel.

Også her er der tale om et natureservat med et rigt plante- og dyreliv bla. vilde heste, søkøer, skildpadder, delfiner, oddere, bæltedyr, hjorte, kalkuner og gribbe. Er man særligt interesseret i fugle, er der gennem tiderne spottet 335 forskellige arter på Cumberland.

St. Simons Island og omegn er for alle generationer. De ældre kan slappe af og nyde den skønne natur, børnefamilierne kan tilbringe tiden på stranden eller cykle rundt på øen. De unge kan dyrke sport i alle afskygninger.

Da vi på den fem timer lange køretur hjemad mod Fort Lauderdale Int. Airport, kører over broen fra St. Simons til fastlandet og lægger marskområdet og stranden bag os, bliver vi enige om, at det ikke skal vare længe, før vi kommer tilbage igen.

Rejseinfo.:

www.stsimonsguide.com

www.seaisland.com

www. jekyllisland.com

www.okeswamp.com

www.nps.gov/cuis

www.norwegian.com

www.hodnettcooper.com

www.stsimonsislandexperience.com