Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Flot dokumentar om tangoens største stjerner.

Det er svært ikke at blive revet med af dokumentaren Vores sidste Tango. Filmen om det mest berømte par i tangoens historie: Maria Nieves Rego(81) og Juan Carlos Copes(84) fra Buenos Aires. Tango udstråler power, temperament og sanselighed. Vores sidste Tango er ikke en dansefilm, selv om der er masser af flot og sensuel dans i den. Den er et portræt af to dansestjerners dramatiske og turbulente liv. Vi dansede, fordi det var de fattiges glæde siger Maria, der kom fra en ludfattig familie.

De mødte hinanden i 1948 på dansestedet Atlanta i Buenos Aires. Hun var 14 og han 17. Her dansede de under åben himmel. Det var ham, der havde visionen. Han havde alle ideerne, siger hun. Hun var den smukkeste pige i området, og så kunne hun danse, siger han.

Foto: Miracle Film

De dansede sammen i næsten 50 år. De var kærester og gift i en årrække, blev skilt, mødtes igen og genoptog dansen sammen. Han var hendes første kærlighed, og som filmen skrider frem, bliver man overbevist om, at han også var hendes største.

Foto: Miracle Film

Maria har et fantastisk ansigt. Smukt og udtryksfuldt. Når man hører hende fortælle om sit liv fornemmer man en stærkt passioneret kvinde, som har levet sit liv i overhalingsbanen, oplevet stor lykke men også dyb sorg. Der er meget smerte i hendes måde at udtrykke sig på.

Filmen mikser optagelser med Maria og Juan i dag med autentiske optagelser fra deres fantastiske dansekarriere sammen i ind og udland. Derudover er der interviews med en gruppe unge tangodansere og koreografer fra Buenos Aires, som fortolker højdepunkterne i Maria og Juans strålende dansekarriere og privatliv. Det er fejende flot. Der er en scene, hvor et ungt par danser på en bro en regnfuld nat. Vi var i biografen og se Singing in the Rain((1952)  mindst 5 gange. Vi drømte og tænkte, at vi var Gene Kelly og Cyd Charisse, siger Maria henført.

Foto: Miracle Film

Selv om de var to om successen, er det Maria, der er dokumentarens hovedperson. Hun er filmens fortæller. Varm, spændende og charmerende. Han er på det personlige plan lidt intetsigende. På det professionelle plan var han motoren bag deres kæmpesucces. Bag Vores sidste Tango står den prisbelønnede tyskfødte instruktør German Kral. I denne film har Kral samarbejdet med den tyske stjerneinstruktør Wim Wenders, som bl.a. står bag filmklassikere som Paris, Texas(1984) og Himlen over Berlin(1987).

Foto: Miracle Film

Vores sidste Tango, der har modtaget flere priser på dokumentarfestivaler rundt om i verden, er en rejse ind i tangoens hjerte. Er man vild med dans eller for den sags skyld med underholdningsprogrammet af samme navn, må man endelig unde sig selv at gå ind og se filmen.

Instruktør: German Kr

Premiere: 7. april 2016