Menu Luk

Wallmans – 2017.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Wallmanns – nyt efterårsshow med masser af fest og farver. 

Det store show slutter i sort matrostøj, men vejen derhen går igennem mange og farverige kostumeringer. For sådan er Wallmans saloner: det er fest, farver og melodrama sat sammen med tidens popmusik.

Wallmans. Pressebillede.

Unge sangere og dansere diverterer og oveni er der artister, der kan hænge under loftet og i år et goddag igen til Benny Schumann, der engang var fast inventar i Cirkusbygningen, hvor Wallmans nu holder til.

At besøge Wallmans er som at gennemføre en rituel handling: Ankomst med rød løber, drinks før man kommer ind i det flotte kuppelrum og så venlig placering ved bordene, der er lidt for små til den overdådighed, som Wallmans diverterer med.  4 retter, vine, vand og kaffe. Der er alt for få centimeter til det hele. Men der skal være plads til de mere end 600 gæster hver aften.

Wallmans. 2017. Pressebillede.

Den største kunst er nok at få maden på bordet. Og det kan de til guldmedalje:  Varm blomkåssuppe, kolde spanske tapas, oksekød  ala Wellington, dvs. i butterdej med gode grøntsager til, og efterfølgende en raffineret kage. Alt serveres med et smil, og mangler der noget, kommer det prompte.

Imellem retterne er der på ægte varieté-vis underholdning. Og bemærk – dette er ikke teater. Det er show, pågående numre, glimmer, glamour og vovede attituder. Men ikke hverken indfølelse, spørgsmålstegn eller forundring. Det skal man have for øje og blot glæde sig over det overskud, som de unge mennesker demonstrerer.

Wallmans. 2017. Pressebillede.

 

Årets show er nok lidt koldere, lidt mere færdig aflevering end det plejer at være. Det gør ikke noget, men  numrene går   hurtigere i glemsel og får ikke lov at bundfælde sig. Det samme med dekorationen, der nu i bedste Fredericia-stil er skærme og projektioner. Flot ser det ud, men koldt og blankt bliver det på en eller anden måde. Gid man kunne kombinere de forskellige muligheder, så det både kunne udstråle effektivitet, modernitet og lidt god, gammeldags charme.

Wallmans. 2017. Pressebillede.

 

Hos Wallmans sidder man ved fællesborde. Det er mere end vigtigt, hvem der er sidemanden Og i år var vi heldige: de flinkeste mennesker, som var med til at gøre aftenen til en hyggelig, varm oplevelse mens musikken flød og danserne have et hyr med hurtige kostumeskift.

www.wallmans.dk