Kulturkupeen

We will rock you – i Royal Arena og siden i Herning.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg,

Rock, rock og rock – og så er det alligevel først til allersidst, når titelmelodien spilles for fuld udblæsning, at showet kører i det rigtige gear i denne semiimporterede musical med danske sangere fra ikke mindst Fredericia.

We will rock you. København / Herning Foto: Miklos Szabo.

14 år på bagen har ” We will rock you”, som bygger på rockgruppen Queens musik. I London gik det forrygende: Gamle og unge, ikke mindst kvinder, flokkedes i årevis om teatret ved Tottenham Court Road – måske for at genopleve deres ungdoms musikidoler. Men kendte man ikke til gruppen dengang, er det kun nogle få af musiknumrene, der stadig fænger. Og måske havde alle været bedre tjent med en teaterkoncert, gerne med Niels Olsen som guide. For han er præcis så dobbeltbundet i hele sin spillestil, at det er en lise at se ham gebærde sig blandt alle de velpolerede unge dansere og sangere.

We will rock you. København / Herning Foto: Miklos Szabo.

Men handlingen er tung og postulerende. Vi er i år 2350 med de fleste sangere klædt ud i kostumer fra gamle fremtidsfilm og hippieballer og et enkelt masseoptrin fra Nordkorea. Dog er denne danske version så god, som den faktisk kan blive på baggrund af en gumpetung handling.

We will rock you. København / Herning Foto: Miklos Szabo.

Oversætteren Lars Hjortshøj har gjort små mirakler ved at modernisere og fordanske, så replikkerne ind imellem ligefrem er sjove. Men at dele verden op i de onde og de gode, som historien gør, er for meget og for kedeligt, når det hele egentlig går ud på at spille noget musik.

Men det er al ære værd at der nu er nye ”aktører”: Live Nation og Langkjær Entertainment, på den danske scene. De har lejet sig ind i først Royal Arena og siden i slutningen af maj Jyske Bank Boxen i Herning. Det er flot at sikre sig en musical, som ikke har været i Danmark. Bare pokkers, at historien ikke er god. De unge sangere får derfor ikke mulighed for at skabe nogle figurer, som er mere end postulater med blankpoleret overflade. Der må gerne være en smule sjæl bag ved – også i musicals. Det burde måske være en et fag på Det Danske Musicalakademi.

We will rock you. København / Herning Foto: Miklos Szabo.

Orkestret er så velspillende, at man ville ønske at de var synlige under hele showet, men nej, de skal være gemt væk for først til allersidst at rokke for publikum.

Scenografien vil jeg forbigå. Den er nok en del af pakken, ikke så dum, men igen for poleret og syntetisk.

Royal Arena kan vist bruges på forskellig vis. Der er ikke ruttet med farverne. Alt er gråt, og stolene, man sidder på, ligner noget fra en sportskamp. Og det er vel også hensigten. Derfor er det svært at bedømme Arenaens kvaliteter på baggrund af ét besøg. Måske fungerer stedet bedst til boksekampe og lign.

Så godt klaret af det danske hold bag ”We will rock you”, men gid musicalen havde haft en bedre historie og dermed mere overbevisende karakterer. Åh, hvor man savner ”Hair”.

www.wwry.dk