Kulturkupeen

Wendy

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Den skotske forfatter og journalist J.M. Barrie(1860-1937) er ophavsmanden til bogserien om Peter Pan, drengen der aldrig vil være voksen.  Bøgerne er filmatiseret flere gange bl.a. i forbindelse med Disneys udødelige klassiker tegnefilmen Peter Pan fra 1953 og Steven Spielbergs Hook fra 1991. Wendy er sidste skud på stammen med en noget anderledes fortolkning af den kendte figur, hans venner og meritter.

Foto: United International Pictures

Wendy(Devin France) bor på landet i USA med sin mor og sine tvillingebrødre Douglas(Cage Naquin) og James (Gavin Naquin) lige op ad en lille togstation. Moren har en morgenmadsrestaurant, hvor børnene hjælper til i køkkenet. Pengene er få, og  Wendy drømmer om en anden og sjovere fremtid end den, hun med sin baggrund kan se i horisonten. En verden, hvor man kan lege hele livet og ikke blive voksen med arbejde og  pligter. Inspireret af historien om Peter Pan hopper hun og hendes to brødre en dag fra husets vinduer ned på taget af et buldrende stort godstog for at begive sig mod Ønskeøen.  Rejsen dertil er lang og farefuld. Endelig ankommer de til den tropiske vulkan-ø, hvor Peter Pan(Yashua Mack) og hans venner bor.

Foto:United International Pictures

Hvad der så sker skal være usagt. Der er masser af magi i luften, og hvis ikke lige filmen var så forvirrende, kunne den have været en fornøjelse. Fantasi skorter det ikke på, og filmen kommer ind på emner, som vi alle kan forholde os til så som kærlighed, alderdom, død og ikke mindst jagten på evig ungdom.

En del af filmen foregår under vand, hvor man ser børnene svømme i underjordiske huler og søer for at jage fjender og monstre. Man tænker, at  de børn lige godt må have fået ekstra svømmeundervisning, for at kunne udfylde disse roller.

Filmens overordnede budskab er, at man skal bruge livet og kaste sig ud i noget, hvor man ikke kan bunde. Det er her, man udvikler sig. Et godt budskab, men det kan desværre ikke veje op for et ustruktureret manuskript, der vil for meget. Børneskuespillerne er imidlertid glimrende. De er alle amatører og klarer deres respektive roller med bravour.

Foto:United International Pictures

Bag filmen står søskendeparret Benh Zeitlin og Eliza Zeitlin.  Benh Zeitlins sidste film Hushpuppy(2012) blev nomineret til fire Oscars i 2013 og modtog et hav af andre priser.

Wendy er en visuel flot film med gode børneskuespillere, men den mangler struktur, humor og varme. Den fænger simpelt hen ikke nok. Det bliver til tre stjerner herfra.

Instruktør: Benh Zeitlin
Trailer: United International Pictures

Premiere:  10. september 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *