Kulturkupeen

Western Stars

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Tom Harpøth.

Western Stars.

Som at være der selv. Bruce Springsteen tager os med ud i sin fantastiske 100 år gamle trælade med 25 strygere og messingblæsere og et rockband med korpiger og sin kone, Patti Scialfa, på vokal og guitar. Det er en forrygende koncert i et meget smukt setup. Og her oplever vi en fremførelse af samtlige 13 sange fra hans seneste album Western Stars.

©SF-Studios

Det er fem år siden han sidst producerede et album, og Western Stars fyres af med en utrolig energi og musikalitet. Og numrene kædes sammen af Springsteens personlige kommentarer om livet, musikken, kærligheden og ikke mindst den amerikanske drøm.

©SF-Studios
Kommentarerne er også privatoptagelser fra et lang liv på både øst- og vestkysten. Han fremstår som en cowboy med hat og vilde heste i baglandet og de uundværlige pickup trucks som symbol på fremdrift og forandring. Han kommenterer sit eget og alle andres liv. ”Nobody gets away unhurt”, som han siger.

©SF-Studios

Hvis man lever, får man skrammer. Og man begår fejl. Den amerikanske karakter som i sin grundvold er individualistisk, men samtidig leder efter relationer og fællesskab, fører mange sammen men også på vildspor. Selv er sangene i filmen udsprunget af det sydlige Californien i 70’erne.

©SF-Studios

Mange af filmklippene mellem sangene er optaget ude vestpå, men laden befinder sig faktisk i den østlige delstat New Jersey. Således binder filmen hele USA sammen.

©SF-Studios

Se den hvis du kan lide god musik og gode historier.
©SF-Studios

Titel: Western Stars (2019
Instruktion: Bruce Springsteen & Thom Zimny
Komponist: Bruce Springsteen
Varighed: 83 min.
Premiere: 28.11.2019
Censur: Tilladt for alle

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.