Menu Luk

∗∗∗

While we’re young er en lidt tynd komedie om generationskløfter og midtvejskriser.

Josh(Ben Stiller) og Cornelia(Naomi Watts) er i 40erne, bor i NY og hører til den kreative middelklasse. De arbejder begge med dokumentar film. Han har arbejdet på den samme i snart 10 år. Hun er ansat som producer hos sin far Leslie(Charles Grodin), der er en kendt og succesrig  filminstruktør indenfor genren. Svigersøn og svigerfar er ikke just bedste venner.

Josh og Cornelia har ikke kunnet få børn, og da deres nærmeste venner efterhånden alle har børn, føler de sig udenfor. Ved et tilfælde møder de det 20 år yngre hipsterpar Jamie(Adam Driver) og Darby(Amanda Seyfried). Jamie vil også lave dokumentarfilm, og er så overstrømmende positiv overfor Josh’ kuldsejlede filmprojekt, at man tænker: Han må have en anden dagsorden.

Foto: Scanbox Entertainment

Hvor Josh og Cornelia dyrker den digitale teknologi og de sociale medier til perfektion, er Jamie og Darby meget mere optaget af retro som gamle skrivemaskiner, LP-afspillere og VHS bånd. De lever i nuet og lader sig kun styre af egen spontanitet og ikke af andres forventninger.

I Jamie og Darbys selskab føler Josh og Cornelia sig unge igen. For Jamie og Darby kan alt lade sig gøre. Der er ikke grænser for, hvad de tror, de kan opnå her i tilværelsen. Det smitter af på Josh og Cornela, og især Josh lader sig forføre af deres ukonventionelle 70er livsstil. Skønt gigten i knæet plager, begynder den selvcentrerede Josh at løbe på rulleskøjter i NY’s gader, og Cornelia kaster sig ud i hip hop. De klæder sig ungt, og går med deres nye venner til syrede nyreligiøse arrangementer. Cornelia og Josh’s søgen tilbage til ungdommen virker patetisk, men det er også ret morsomt.

Foto: Scanbox Entertainment

Både Ben Stiller og Naomi Wats som Josh og Cornelia, er garvede skuespillere, og de gør det sådan set udmærket, men manuskriptet mangler dybde. Josh er selvcentreret og til tider utiltalende, hvorimod at Cornelia har begge ben plantet solidt på jorden og kun flirter med tanken om en ny ungdom.

Noah Baumbach, der både er instruktør og manuskript forfatter på filmen, er blevet kåret til den næste generations Woody Allen. Baumbach er født i 1969. Begge hans forældre er filmanmeldere, så han har så at sige fået film ind med modermælken. Han har stået bag en del film bl.a. The Squid and the Whale(2005) og den anmelderroste Frances HA (2012). Han siger om While we’re young: Jeg har længe ønsket at lave noget, der mindede om de film, jeg så, mens jeg voksede op. Tænk Mike Nichols, Sydney Pollack eller Woody Allen i 1980´erne – komedier, der var mainstream og utroligt  sofistikerede på én og samme tid”.

While we’re young er mainstream, men ikke sofistikeret som Woody Allens perlerække af film i 70erne og 80erne f.eks. Annie Hall(1977), Manhatten( 1979) og Hannah and her sisters(1986). Det  er måske også for meget forlangt.

Trailer:Scanbox Entertainment

Instruktør: Noah Baumbach

Premiere: 28.maj