Kulturkupeen

Asterix og Trylledrikkens Hemmelighed

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og underholdende.

Asterix og Trylledrikkens Hemmelighed  er den 10. animationsfilm film om de gæve gallere Asterix og hans bedste ven Obelix. Asterix’ eventyr startede helt tilbage til 1959 som en fransk tegneserie, der tog udgangspunkt i landets kultur og historie. Siden har fortællingerne om Asterix gået sin sejrsgang jorden rundt, hvor de er oversat til 110 sprog og er blevet solgt i mere end 370 millioner tegneseriehæfter. Asterix kan med god grund siges at være en fransk superhelt. Der er bare det ved det, at han er det på en antihelteagtig måde. Han er hverken, stærk, stor eller særlig intelligent, men ret så udspekuleret, hvilket gør ham til en rigtig sjov figur.

I første scene kommer gallernes troldmand landsbyens aldrende druide Miraculix(Paul Hüttel) til skade, da han plukker mistelten til sin hemmelige trylledrik, der kan give overmenneskelige kræfter. Faldet får ham til at tænke, at det er på tide, at han finder sin efterfølger, for at sikre landsbyens fremtid. Asterix(Sebastian Klein), Obelix(Amin Jensen) og Miraculix drager derfor til Gallien for at finde en ny ung druide. Der er mange, der gerne vil være druide og ikke mindst have opskriften på den hemmelige trylledrik, så der lurer mange farer på deres vej. Ikke blot Romerne, med Cæsar ved roret, men også den onde troldmand Cyanix(Torben Sekov), vil gøre alt for at få fat i opskriften.

Asterix og Trylledrikkens Hemmelighed er sjov og underholdende. Tempoet er højt. De er pudsige og charmerende, Asterix og hans væbnere. Universet er sort og hvidt, de onde mod de gode, men krydret med slapstick humor og hurtige bemærkninger strøet med rund hånd over hele filmen. Paul Hüttels, Sebastian Kleins, Amin Jensens og Torben Sekovs danske stemmer fungerer godt.

I dag, 60 år efter Asterix eventyr startede i tegneserieform, er der nok, trods figurernes popularitet hen over årene, en del børn og unge, der ikke lige har Asterix universet present. De kan sagtens få glæde af filmen alligevel. Det er ikke en film der kræver forkundskaber, ligesom den heller ikke kan siges at være fornyende og dyb. Her er tale om 85 minutters god underholdning.

Skulle vejret i påsken ikke blive til udendørsaktiviteter, så gå ind og se Asterix og Trylledrikkens Hemmelighed. Selvom den er tilladt for alle, tror jeg, at børn fra 7 år vil få mest glæde af den.

Instruktører: Alexandre Astier og Louis Clichy

Fotos og trailer: SF Film

Premiere: 11. april

Censur: Tilladt for alle