Menu Luk

Kommentar af Ulla Strømberg.

Ballet, dans og opera i København i de næste uger:

Det er ikke nogen hemmelighed, at billetpriserne til de ”store” forestillinger bliver dyrere og dyrere.Omvendt er det billigt at gå til avantgarden på de små, subventionerede scener, der alligevel slet ikke kan finde balancen via billetindtægter, så heller give billetterne væk.

I de næste uger er der spændende gæstespil og premierer i København, som Kulturkupeen.dk også vil anmelde, men flere forstillinger spiller kun få dage, så her følger en oversigt:

 

Tivoli: I aften d. 16.5. og de næste par dage gæstespiller John Neumeiers Hamburg Ballet i Tivoli – uddrag fra flere af hans store koreografier og med mesteren selv på scenen.

www.tivoli.dk

John Neumeier og dansere. Pressefoto.

Gamle Scene: I morgen, d.17.5. har Den Kongelige Ballet repremiere på ”Raymonda”– en nyklassiker af Petipa justeret af Nikolaj Hübbe.

www.kglteater.dk

Nøddeknækkeren. Det Kongelige Teater. Tegning af Claus Seidel fra et tidligere år.

Operaen: Lørdag d.18.5. har Det Kongelige Teater premiere på ”Tristan og Isolde” – 5 timers wagnetoner til alle operaelskere – også her forlyder det, at der næsten er udsolgt.

www.kglteater.dk

Richard Wagner – tegnet efter “hukommelsen” af Claus Seidel.

”København danser”-festivalen går nu ind i sin tredje sæson og blev fra dag et en kæmpe succes. For festivalen viser nogle af de mest interessante internationale balletkompagnier for københavnerne. Det var noget som Det Kongelige Teater og også Københavns internationale Teater tog sig af.  Nu har København Danser taget over og tak for det.  www.københavndanser.dk

pressefoto: Into the Hairy. Photo: Katerina Jebb.

Tre forskellige gæstespil i 2024:

Østre Gasværk: fra d. 23.5. : Peeping Tom

Østre Gasværk:  fra d. 30.5.:  SHARON EYAL:  Into the hairy

Operaen: fra d. 12.6.: Göteborgoperaens  Dansekompani.

….

Copenhagen Stage – er teaterfestivalen for dansk teater. Oprindelig var det vist hensigten at lade mange af de gode turnéteatre og egnsteatre mødes i hovedstaden og spille et par dage for københavnerne – nu er det blevet en mere avantgardefestival, hvor dans, krop og crossover er dominerende, måske.  Se programmet – åbningsforestillingen er på Skuespilhuset onsdag d. 29.5.

www.cphstage.dk

Bakkens Hvile. 2022. Tegning af Claus Seidel.

Sommerrevyerne:

Oveni al denne underholdning er der de legendariske sommerrevyer, hvor Cirkusrevyen på Bakken, Bakkens Hvile med bakkesangerinderne åbner i disse dage  og efterfølges af Tivolirevyen samt Helsingørrevyen. Mere om det snarest. I mellemtiden se oversigten: https://revydanmark.dk/revyer-i-danmark/

4 Comments

  1. Soren Hellerup

    Bliver helt forpustet!! Men hvor ER det herligt at der hos jer er saa fint gang i kulturen.
    Elsker at laese om det!!
    Kh
    Soren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *