Menu Luk

DOGGY STYLE

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Lad det være sagt med det samme. DOGGY STYLE er ikke en nuttet hundefilm, selv om titlen får en til at tænke på menneskets bedste og mest trofaste ven. Bevares de medvirkende hunde Border Terrieren Reggie, gadehunden Bug, Grand Danoisen Hunter og den kloge Collie Maggie ser umiddelbart nuttede og tilforladelige ud, men de har ikke altid rent mel i posen.

Doug(Will Fortee) bor på landet og har aldrig haft lyst til at have hund. Det har hans kæreste derimod, og sammen anskaffer de sig Border terrieren Reggie. Kæresten bliver snart træt af Doug og forlader ham og  hunden.

Foto: UIP

Doug er ikke just en hundeelsker, så han gør alt for at blive af med dyret. Han tager sin bil kører ud i ødemarken og sætter Reggie af mange kilometer fra hjemmet, i håb om at den ikke kan finde hjem igen. Reggie er kvik og lader sig ikke slå ud. Den vender altid logrende og glad tilbage til Doug med den tennisbold i munden, han tidligere på dagen har kastet til den.

En dag kører Doug over 100 km. væk fra hjemmet, sætter hunden af i en tilfældig by og kører hjem igen. Denne gang har Reggie svært ved at finde hjem, men den bliver gode venner med en flok barske og herreløse hunde. Da de finder ud af, hvorfor, at Reggie befinder sig i byen, og at Doug i virkeligheden med sine køreture prøver at skille sig af med sin hund, indlader alle fire hunde sig på et hævntogt mod den intetanende Doug.

Foto: UIP

Umiddelbart en god, sjov og anderledes historie, men den fungerer ikke. Grunden er sproget i filmen. Hundene taler det groveste og mest vulgære sprog. Jeg vil undlade at give eksempler på det her, men det kan opleves nedenfor i traileren.

Samtalen mellem de firbenede, er i min optik skudt helt ved siden af. Vi bliver konstant bombarderet med bande og ukvemsord i alle afskygninger. Man tænker: Hvad skal vi egentlig med dem? Less is more, havde virket meget bedre og havde tilmed gjort filmen sjovere. Det er jo det, der er meningen med filmen. De talende og ubehøvlede hunde skal være morsomme, ellers giver det ikke nogen mening.

Foto: UIP

Man må give filmen, at den med sit grænseoverskridende sprog, det flottte visuelle og tekniske udtryk, som bl.a. kommer til udtryk i længere diskussioner mellem hundene, er både originalt og flot lavet. Men hvis man tror, at man skal ind og se en charmerende og sjov hundefilm for de lidt ældre børn, bliver man svært skuffet.

Instruktør: Josh Greenbaum

Tilladt for børn over 11 år

Plakat og trailer: UIP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *