Menu Luk

Christmas Pageant i Adelaide for børn og barnlige sjæle. En sjov oplevelse.

Juleparade Adelaide skilt

På vores vej Down Under besøgte vi Adelaide, som ligger 730 km fra Melbourne. Der sker et eller andet med ens forhold til afstande, når man befinder sig på disse kanter. Afstandene er så store, at en køretur på 700 km bliver piece of cake. Det var lidt af et tilfælde, at vi besluttede os for at se Adelaide. Den flinke dame i informationskontoret i Melbourne anbefalede byen, så hvorfor ikke bare sætte sig i bilen og komme derudad. Som sagt så gjort, og det var turen værd.

Adelaide er hovedstaden i staten South Australia. Der bor over 1 mio. mennesker. Byen ligger ud til vandet og i baglandet finder man et af Australiens bedste vinområder. Adelaide er som Melbourne en by med mange nationaliteter og etniske kvarterer bl.a. Chinatown, hvor der er et væld af restauranter til enhver pengepung.

Vi boede i centrum af byen, lige ved siden af endnu et kæmpe australsk Food Market. Et bugnende udbud af madvarer, som vi ikke ser magen til under vore himmelstrøg.

juleparade marked mushrooms

Der er masser af liv, et væld af madboder og uhøjtidelige spisesteder, man kan frekventere til rimelige priser. Man bliver helt høj af at gå rundt dér.

Juleparade smelly cheese

Adelaide er en moderne by med et rigt kulturliv, eksklusive forretninger, fredfyldte parker, en flod der løber gennem byen og et nyrenoveret og udvidet arkitektonisk smukt sports stadium, Adelaide Oval, som bliver brugt til cricket, rugby, football og store koncerter.

Juleparade Adelaide stadion Oval

Det, vi ikke var klar over, da vi kørte ind i byen en sen torsdag aften, var, at der den følgende weekend skulle afholdes den årlige juleparade, Christmas Pageant, om lørdagen kl. 09.30.  Verdens største af slagsen.

Juleparade Adelaide rød brandbil

Over 300.000 mennesker valfarter hvert år til Adelaide fra nær og fjern for at overvære dette stunt, som varer to og en halv time. Det er så at sige ikke til at opdrive et hotelværelse i den weekend.

Juleparade Adelaide folk liner op

Store dele af byen er spærret af, og børn, unge og gamle står som sild i tønde for at opleve det fantasifulde syn. Ved siden af mig sad en dame på 94 år i sin rullestol. Jeg kommer her hvert år. Det er nok sidste gang, jeg oplever dette. Jeg har glædet mig rigtigt meget, sagde hun til mig. Rørende.

Juleparade Adelaide bamse

Allerede aftenen før havde mange med liggeunderlag eller klapstol under armen taget opstilling langs ruten. Kl. 05.00 om morgenen var de forreste rækker optaget, og kl. 09.00 var det næsten umuligt at bevæge sig rundt pga. menneskemasserne.

Jueparade adelaide cykel

Det var fascinerende, og selv om det føltes, som om paraden med nye fantasifulde korteger/ indslag passerede forbi i en uendelighed, kunne man ikke lade være med at smile over al den glæde og kreativitet, der lå bag og de begejstrede mennesker, der så til.

Juleparade Adelaide sok

Skulle man være på de kanter næste efterår, afholdes juleparaden den 12. november 2016.

Glædelig Jul til alle vores læsere og en Stor Tak for jeres opbakning til Kulturkupeen. Vi glæder os meget til at fortsætte vores skriverier for jer i 2016.