Kulturkupeen

Dyrene i Hakkebakkeskoven

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og ballade .

De fleste af os har som børn fået læst højt af den norske tegner og forfatter Thorbjørn Egners: Dyrene i Hakkebakkeskoven om Mikkel Ræv, Klatremus, Bagermester Harepus, Peter Pindsvin, Bamsefar og alle de andre elskede figurer. Vi har sandsynligvis også med stor fornøjelse læst bogen for egne børn. Nu kommer filmen, der er baseret på børnebogsklassikeren, og den lever op til forventningerne.

Skal man anmelde film for de små er det bedste at lytte til hvad målgruppen har at sige. Så jeg tog en fireårig med i biffen. Hun var begejstret. Den var rigtig god, sagde hun, da vi forlod biografen, men jeg kunne ikke lide Mikkel Ræv og Pindsvinet fortsatte hun. De ville jo spise de sjove mus. Så fik jeg lige det på plads.

Foto:SF-Film

I Hakkebakkeskoven bor Klatremus og hans dyrevenner, men de små dyr er altid bange for at blive spist af de store. Det er især Mikkel Ræv, som har den kedelige tendens at ville æde dem. Heldigvis lykkes det ikke så tit. De små dyr er nemlig ret kloge. De finder det helt urimeligt at være bange for at blive spist og søger hjælp hos bjørnen Bamsefar. Spørgsmålet er, om han kan overbevise den snu ræv om at lade musene i fred.

Foto: SF-film

Dyrene i Hakkebakkeskoven er en musical for de små. Karaktererne bryder med jævne mellemrum ud i de kendte sange, hvorefter fortællingen fortsætter. Tempoet er højt, men ikke højere end at små børn kan følge med.

Rent visuelt er Dyrene i Hakkebakkeskoven en flot og farverig stop-motion animationsfilm. En film teknik, hvor der f.eks. bruges dukker til at animere med. Man tager et billede, flytter objektet, tager det næste billede, så det giver en illusion af bevægelse. En fremgangsmåde der ofte bruges i børnefilm.

Foto: SF-Film

Bag filmen står den norske instruktør Rasmus A. Sivertson, der som den første er lykkedes at overtale Egners familie til at lade Dyrene i Hakkebakkeskoven filmatisere.

Filmen har danske stemmer Her virker bla. Pilou Asbæk, Lars Mikkelsen og Asger Reher overbevisende som respektive Morten Skovmus, Mikkel Ræv og Bagermester Harepus. En af de sjoveste stemmer har imidlertid Birthe Kjær, som Bedstemor Mus, der med sin paraply som en anden Mary Poppins flyver syngende hen over skoven.

Dyrene i Hakkebakkeskoven er en sød og sjov filmatisering af børnebogen fra 1953. Så skulle påskeferien gå hen at blive grå og regnfuld, kan man roligt invitere de 4 til 7 årige i biffen i selskab med Mikkel Ræv, Klatremus, Bagermester Harepus og alle de andre fra Hakkebakkeskoven.

Instruktør:  Rasmus A. Sivertson

Trailer: SF-Film
Premiere: 6. april 2017