Menu Luk

H.C. Andersen i gode, nye klæ’r.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Fin semidigital børneforestilling om manden fra Fyn – skabt af Baggaardteatret i Svendborg.

pressebillede
pressebillede

Baggaardteatret i Svendborg gæstespiller på Hippodromen i København – og der er god grund til at finde børn og børnebørn frem, for forestillingen ”H.C. Andersen lever” er mere end god. Men undertitlen kan virke skræmmende: Et digitalt eventyr.

Sådan er forestillingen heldigvis ikke. Skuespilleren Thomas Corneliussen har flere gange bevist sit eminente talent til at stå på scenen helt alene og spille en stille eksistens. Og det er også her, han griber fat i H.C. Andersen. Ikke så overraskende for historien starter med Andersens fiasko som skuespiller. Men sådan er det jo, siger en lille grå and, der er mere end almindelig deprimeret. Påstanden modsvares til gengæld af en overmunter Klods Hans. Begge figurer er tegnet på baglærredet, hvor skiftende landskaber og små slotte kommer frem. Alt i en meget behagelig, naiv streg, der aldrig går over stregen.

Pressebillede fra Baggaardteatret
Pressebillede fra Baggaardteatret

Hvordan teknikken er bagved, skal jeg ikke udtale mig om, men da forestillingen, som selvfølgelig endte lykkeligt, var slut, kom to yngre skuespillere frem med alskens ledninger og mikrofoner tapet fast til kroppen. De var ligeså vigtige aktører i den vellykkede børneforestilling. Så det var ren idyl til sidst, hvor den grå and blev til en overraskende stor svane og Klodshans forblev munter. Så selv om der stod én mand på scenen var der mindst tre medvirkende. Og så hele det tekniske hold.

Pressebillede. Baggaardteatret
Pressebillede. Baggaardteatret

Efter den store mavepuster i 2005 er H.C. Andersen som attråværdigt objekt ved at fungere igen – og det er mere end godt. Han rummer uendelige ressourcer. Meget anbefalelsesværdigt – men husk at tage et barn eller to med.

 

Fra ca. 5 år og opefter – spilles i Kbh. på Hippodromen indtil d.9.4.

Medvirkende: Søren Zacho Ruby, Jesper Groth og Thomas Corneliussen / Instruktør: Rasmus Ask / Manuskript: Rasmus Ask efter oplæg fra Petter Madegård / Dramaturg og forestillingsleder: Kathrine Lund / Manuskriptkonsulent: Brian Wind Hansen / Head of Rokoko Studios: Troels Linde / Tech og 3D Wizard: Anders Klok / Productmanager: Tone Tarding / Produktionsleder: David Enghuus / 3D artist: Jacob Behrndtz / Art director: Søren Kulmann Klok / Ass. Tech: Victor Breum / Lyddesign: Ditlev Brinth / Komponist: Jesper Balslev / Originalidé: Jakob Balslev og Jakob Bjerregaard Engmann / Co.produktion: BaggårdTeatret og Rokoko Studios.

www.baggaardteatret.dk .