Kulturkupeen

Harmoniens revyperler 2021 – i år med Lone Hertz som en charmerende diva.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Harmoniens revyperler  2021 – i år med Lone Hertz som en charmerende diva.

Det er et scoop, at Harmoniens Revyperler har lokket Lone Hertz til Rødvig.  Alle bange anelser om solospil m.m. kommer til skamme. For Lone Hertz, den gamle teaterrotte, føjer sig smukt til resten af ensemblet, og tilsammen bliver de fire – to yngre og to voksne aktører  – ideelle for en sommerrevy. Der skal jo være noget for alle aldersgrupper at spejle sig i. Og Lone Hertz lyser, som kun en rigtig diva evner, i øvrigt med flotte ben, der stadig koket kan svinge bagud, når hun slår på stortrommen fra ”Frøken Nitouche” – hendes gamle  ”signaturrolle”.

”Revyperler” med Max Hansen som bagmand, er kendetegnet ved at tage gamle revyviser og twiste dem lidt, så de forbliver moderne. I år er der hentet flere af de gode, men også lidt vovede tekster fra bl.a. Cirkusrevyen igennem de seneste 10 år.

Harmonien Rødvig, REVYPERLER 2021. Max Hansen og Lone Hertz. Tegning af Claus Seidel.

 

Allerbedst er Lone Hertz når hun helt stilfærdigt i badekåbe synger ”Pige træd varsomt”. Smukt, underspillet og meget bevægende. I samspil med Max Hansen får  Lone Hertz  mange gode pointer hjem i ”Gravøl” fra Cirkusrevyen 2019. Det gamle par taler om der døde kat, mens de unge slægtninge græder over en onkel, som netop er død. Det afstedkommer mange og pinlige forviklinger.

Max Hansen giver ro til den moderate muslim, der har sit hyr derhjemme i haremmet med konen, kællingen og madammen og værst er det, når de har været i Ikea. Fra Cirkusrevyen 2016, men med henvisning til den gamle Oswald-sang.

Emil Birk Hartmann har charme og kan synge og springe rundt og adopterer gode ting fra Henrik Lykkegaard i Cirkusrevyen,  bl.a. ”Ingen Stress” fra 2019, men Emil Birk Hartmann har også sin helt egen måde at spille verdens flinkeste pingvin på i et tekst fra Sønderborg Revyen 2010.

Harmonien Rødvig, REVYPERLER 2021. Emil Birk Hartmann. Tegning af Claus Seidel.

Han har sans for revygenren og skal nok vende tilbage. Også Charlotte Amalie Kehlet evner den hurtige revygenre, men selvfølgelig er det svært at komme efter Ditte Hansen, som har brilleret i flere af numrene for få år siden i Cirkusrevyen.  I ”Kiksekage” får hun tegnet et fint, personligt  og alt for uhyggeligt portræt af en offentligt ansat blondine, der bare smiler, som hun har lært på et kursus og blot siger: Computeren siger ”Nej” i dag. Teksten er fra 2013, men vi kan stadig møde den mur af dumhed i det offentlige bureaukrati.

Harmonien Rødvig, REVYPERLER 2021. Charlotte Amalie Kehlet. Tegning af Claus Seidel.

Ved klaveret sidder Mathias Grove, der på smukkeste vis underordner sig de fire ganske forskellige skuespilleres rytme og stil. Flot.

Med sommerrevy følger som regel også mad, og revyplatten i Rødvig er rigtig god og frisk med både fisk, roastbeef og grønt – fint serveret ved små runde borde i den hyggelig sal. God stemning. 

Har man ikke har været i Rødvig er årets Revyperler på Harmonien hele turen værd. 73 km fra København. Stevns er overraskende smuk og grøn, mens Rødvig har en vidunderlig udsigt over vandet til både klint og Møn. Den unge restauratør og revydirektør Harry Böckmann fortjener ros for det hele – og alle ønskes god harmonisk sommerrevy med divaen Lone i spidsen.

Medv. Lone Hertz, Max Hansen, Emil Birk Hartmann og Charlotte Amalie Kehlet

Kapelmester Mathias Grove.

Instruktør Max Hansen og Donald Andersen.

Revydirektør Harry Böckmann.

Til og med 31.7. udvalgte dage.

www.revyperler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *