Kulturkupeen

Huskeseddel for alle musik- og danseglade læsere, sommeren 2023.

Af Ulla Strømberg.

Huskeseddel for alle musik- og danseglade læsere, sommeren 2023.

Hermed en mindre oversigt med nyttige henvisninger: ballet-, danse-, musik- og opera-festivaler og begivenheder i de næste sommeruger.

Efter Sankt Hans kommer der gang i alle de spændende sommertilbud for alle, der elsker dans, ballet, musik og opera.

Roskildefestivalen klarer sig vist uden både mig og kulturkupeen.dks følgere, for der er udsolgt. Men alligevel:

www.roskildefestivalen.dk

Jazzfestivalen i København løber af stablen fra d. 30.6.-9.7. Det er et imponerende program, hvor man ville ønske, at der var tid til at deltage i det meste.  Bl.a. genåbner det gamle Jazzhus Montmartre. Det er da lidt af en begivenhed.  120 forskellige spillesteder.

www.jazz.dk

Dansk Danseteater, gl. foto fra 2019. Ofeliaplads. Ida Praetorius og Ulrik Birkkjær. Foto: Søren Meisner.

Dansk Danseteater indtager Ofeliapladsen ved Skuespilhuset i København fra d.5.7 – 9.7.

Engang fandt sommerdansen sted i Politigården. Det var mageløst, og de fleste billetter var gratis. Nu er det anderledes. Der kan købes billet til 220 kr og kun få gratis billetter per forestilling.  Se mere på

www.danskdanseteater.dk

Tidligere forestilling på Sølyst. Verdensballetten, 2021. Astrid Elbo og Alban Lendorf. Pressefoto.

Verdensballetten drager rundt i hele riget med et smut til Tyskland og åbner som vanligt i Sølysts have, ved Klampenborg nord for København, i år d. 12.7. Derefter besøges en række spektakulære steder. Som det plejer at være, er programmet også i år en smuk blanding af klassisk ballet og opera-toner. Varm anbefaling.

Her kan Verdensballetten opleves:Sølyst, Klampenborg – PREMIERE,  Benen-Diken-Hof, Keitum – Sylt, Tyskland, Schackenborg Slot, Møgeltønder, Sostrup Slot, Grenå, Den  Tilsandede Kirke, Skagen, Høfde 90, Agger – Thy,Great Northern, Kerteminde, Mindeparken Aarhus – til fordel for Røde Kors, Fjordenhus, Vejle, Det Kgl. Danske Haveselskabs Have, Frederiksberg

www.verdensballetten.dk

Kammerballetten. Tegning fra Takkelloftet. 2022. Claus Seidel.

Kammerballetten, som er en forholdsvis ny opfindelse, er en charmerende institution skabt af Trio Vitruvi i 2018. I år igen på Takkelloftet på Operaen i august fra d. d.12. – 19. august.

www.kammerballetten.dk

 

Pressefoto fra Savonlinna med slottet NySlott.

Opera og store udendørsoplevelser på smukke steder er noget mange holder af:

I Finland er der en spændende årligt tilbagevendende operafestival i byen Savonlinna. Her opføres igennem hele juli måned en række af de store, kendte operaer. Det hele foregår i et gammelt slot på en lille ø!

Pressefoto af Savonlinna med slottet NySlott.

Jeg skal derop i år – så en rapport om festivalen følger senere på sommeren.  Husk fra d.1 juli og hele måneden. Der er mange informationer inkl. hvordan man kommer der op på hjemmesiden:

 https://operafestival.fi/en/

 

Den københavnske operafestival bliver mere og mere spændende for hvert år – og kan opleves i København i august fra d. 11. – 20. august.

Blandt andet kan man i år genhøre Helsingør Kammeroperas kortversion af Wagners Ringen opført på Aveny T.

https://www.operafestival.dk/

Den Jyske Opera har premiere allerede d.15. august på en ny opsætning af ”Tosca”  i Musikhuset i Aarhus

www.denjyskeopera.dk

 

Den ny opera i Esbjerg har i år en broget musikalsk buket med gæstespil, hvor operahøjdepunktet er en norsk produktion af Purcells ”Dido og Æneas”.  Fra d. d.19. – 26. august 2023.

www.dennyopera.dk

 

Aalborg Operafestival finder sted fra d. 13. – 19. august og har i år et fint blandet program for børn og voksne – herunder også gratis gadeopera. Det store clou er afslutningskoncerten med den norske sopran, verdensstjernen Lise Davidsen, der synger arier fra operaer af Verdi, Puccini og Beethoven.

www.aalborgopera.dk

 

Opera Hedeland er for københavnere et must i august måned. I år med den måske mindre kendte opera ”Askepot”.  Der er kun tre forestillinger i august. Husk at der kan bestilles madkurv – og glem ikke tæpper, selv om stolene er både bløde og gode at sidde i.

Udkig fra tilskuepladserne i Opera Hedeland. 2022. Foto: US.

www.operahedeland.dk

 

“København danser”  er på få år blevet en succesfuld, tilbagevendende balletfestival med udenlandske gæstespil. Fra d.16. – 20. august er der noget så utraditionelt som 11 mænd i tutu’er på Folketeatrets scene. Festivalen “København danser” slår til igen: Les Ballets Trokadero de Mont Carlo. Anderledes. Spændende!

www.kbhdanser.dk

Ballets de Trockadero de Monte Carlo hos København Danser. 2023. Pressefoto.

 

Klassisk musik kan opleves i Sønderjylland i Schackenborg musikfest – jeg har endnu ikke selv været der til festival, men Møgeltønder er et meget charmerende sted. Den royale glans skinner ikke længere, men så er der plads til kunsten. Kun tre dage, 9. – 12. august. Man kan købe et partoutkort til 950 kr.

Se mere på  www.musikfest.nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *