Menu Luk

Jeppe på Charlottenlund Slot – skabt af Bellevue Teatret.

Anbefaling af Ulla strømberg.

Jeppe på Charlottenlund Slot – skabt af Bellevue Teatret.

Charmerende vandreforestilling i Charlottenlund Slotshave med udgangspunkt i Holbergs Jeppe på Bjerget.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: US..

Selv om jeg har boet i nabolaget i mere end 40 år, har jeg ikke oplevet noget, der i den grad tog Charlottenlund Slotspark med storm. 

Jeppe på  Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: Christina Hauschildt.

En vandreforestilling betyder normalt, at der er små lokationer rundt omkring – og så vader folk af sted. Her er det anderledes og flottere, for større områder i parken er iscenesat med dyr og høstakke – og to ting er jeg ikke er stødt på før: forestillingen varmer op længe før starttidspunktet med bl.a. såkaldt ”Hønseskidning ” og salg fra boder med diverse økologiske sager, og så er der mad midtvejs.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. Ved første stop – en smuk vogn med grøntsager m.m. 2022. Foto:US.

Hurtigt er stemningen tilbage i 1700-tallet, til Jeppes tid,  og for en stund glemmer vi  alle Porcherne, Audierne og Teslaerne, som kører forbi på Strandvejen få hundrede meter væk.

Midtvejs i forestillingen er der et velsmagende måltid, anrettet af restaurant Den gule Cottage ( i Klampenborg). Alle sidder under en stor teltdug inde midt i et skovområde på smukke, primitive bænke og hele tiden er der musikledsagelse. Men inden da har publikum mødt både hestevogne og ridefogden højt til hest og selvfølgelig Jeppe, der får med krabasken af Nille.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: Christina Hauschildt.

Mens det sunde måltid indtages under teltdugen kommer Jeppe forbi igen og drikker alle pengene op hos Jacob Skomager. Ganske raffineret spilles Jacob Skomager af operasanger Jesper Buhl, der diverterer med Bellmanviser  fra slutningen af 1700-tallet. En fremragende idé at koble Holberg og Bellman sammen.

Pia Jette Hansen, som er direktør på Bellevue Teater,  står for det hele og får alt til at føje sig: Skuespillerne, de mange rekvisitter rundt i slotsparken, de frivillige og først som sidst de 150 publikummer, som føler sig meget velkomne.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: Christina Hauschildt.

Naturligvis slutter forestillingen på selve Charlottenlund Slot, der ligger knejsende for enden af Jægersborg Allé, når man kommer fra landsiden. Desværre er slottet nu udlejet til kommercielle, private virksomheder, men teatret har fået lov at komme indendørs. I festsalen udstilles i en stor himmelseng, så den berømte scene, hvor den døddrukne Jeppe er blevet lagt af i herremandens seng, kan folde sig ud.

I et hjørne sidder et helt kammerorkester i fine kostumer og diverterer med sprøde toner. Jeppe, spillet af Kim Wisti, lulles til sød musik ind i forestillingen om, at han er blevet baron. Men ak og ve! Som bekendt ender det med en spøgefuld hængning, hvor Nille erklærer sin kærlighed til den slapsvansede Jeppe.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: Christina Hauschildt.

Kan varmt anbefale forestillingen. Jeg var heldig at solen skinnede, men faktisk vil en gråvejrsdag måske passe bedre til Jeppes liv og  skæbne.   Og så må man håbe, at Bellevue Teatret har kræfter til at genopsætte denne velkomponerede oplevelse, så det måske kunne blive  et tilbagevende voksent tilbud – som modvægt til ”Folk og Røvere”, der vist har gået i 40 år.

Egnsteater, lokalteater og kulturarv tæt på storbyen i en og samme pakke. Flot gået af Bellevue Teatret.

Kun få dage.

Jeppe på Charlottenlund Slot. Bellevue Teatret. 2022. Foto: US.

Medvirkende:

Kim Westi, Christine Albrechtslund, Jesper Buhl, Søren Poppel, Morten Schaffalitzky, Kiki Brandt, Michael Slebsager, det svenske barokorkester Westra Aros Pijpare & Det Store Slotsensemble
Idé og koncept/ Pia Jette Hansen
Medinstruktion/ Gerard Carey Bidstrup
I samarbejde med/ Charlottenlund Slot, Frilandsmuseet, Den gule Cottage og Kjeld Anholms Heste og Kareter

www.bellevueteatret.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *