Menu Luk

Julekabaret på Café Liva i Nyhavn

∗ ∗ ∗ ∗

/Ulla Strømberg.

 Andens Verdenskrig – de fem forbandede lår.

Indrømmet. Det er første gang jeg oplever en julekabaret på Café Liva hos Jacob Morild. Der er altså ikke noget sammenligningsgrundlag eller mulighed for historiske referencer.

 

Revyen må stå alene på sine to andefødder. Og det kan den, og det gør de også de to skuespillere: chef og tekstforfatter Jacob Morild og Karsten Jansfort – godt støttet af musikerne Thomas Pakula og Morten Wedendahl. Ingen slinger eller søsyge.

Kabareten er sjov, men lidt mærkeligt, at der i disse ligestillingstider ikke er blot en enkel nissepige med. Det var ikke gået i Sverige, som en af replikkerne lyder flere gange. Det medfører også, at revyen lægger sig op ad andre herreloger som Ørkenens Sønner og Rytteriet. Heldigvis holder Jacob Morild sig langt hen ad vejen på den pæne side af anstændighedens vej. Showet er bedst, når der er politiske undertoner i teksterne, som hos de to ganske påvirkede mænd, der hele tiden taler om chefen, det svin – og selvfølgelig er de ansat i Fødevareministeriet, hvor den store ånd hedder Dan Jørgensen. Mindre sjove er de forskellige bibelske hentydninger.

De kan deres kram, gutterne, folk var glade den aften, jeg var der – efter en tilsyneladende god julefrokost, som også kan indtages på den hyggelige pram ankret op på Nyhavns pæne side.

Café Liva 2, Nyhavn, Kbhn. Indtil 20.12.2014.

www.cafeliva.dk