Menu Luk

Kunst på Østerbro

Nyt kultursted på Østerbro

/Ulla Strømberg

Den gamle museumsbygning på Kastelsvej har fået nyt liv, men lever og ånder stadig i og for kunstens verden. Og det er godt.

Kurator og galleriejer Banja Rathnov er efter mange år i Paris hjemvendt til det danske og har lejet sig ind i den historiske bygning og skabt både galleri og kunsthandel samt plads til, at andre også kan få albuerum til at vise vægtig kunst. Lige nu Fotografisk Center, som er blev midlertidigt hjemløs efter opsigelse af lejemålet ude på Carlsberg. Men det er en anden historie.

Banjas hjerte banker ikke mindst for fotografisk kunst, og der har allerede været vist en række interessante udstillinger. Lige nu er det billedkunstneren Erik A. Frandsen, der har fået et par rum og både viser sine dekorative blomstermalerier og gamle fotografiske eksperimenter – henholdsvis lys-billeder, i samarbejde med Steen Møller–Rasmussen, og still-billeder fra et road-trip i USA way back.

Foredrag, artist talk og meget andet er der også plads til, så læg vejen om ad Kastelsvej, men check hjemmesiden først: banjarathnov.com. Åbent tirsdag – lørdag 12-16.

Kastelsvej 18, 2100 Kbh Ø   ( d. 5.9.2014)