Menu Luk

Madeleines Paris

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau,

Madeleines Paris får en til at længes efter et gensyn med byen med de smukke bygninger, imponerende boulevarder og Seinen. Alt det mange af os kender så godt og nyder ved hvert gensyn med byen.

Madeleine(Line Renaud) er en ældre skøn dame på 92 år. Hun har levet et rigt liv med glæder og sorger. Hun føler, at hun efterhånden har svært ved at klare dagligdagen alene, og indvilger i at tilbringe sin sidste tid på et plejehjem. Umiddelbart virker hun så frisk både åndeligt og fysisk, at man har lidt svært ved at forstå, at hun hører til dér.

Foto: Angel Films

Taxachaufføren Charles(Danny Boon) kører hende fra hendes hus til plejehjemmet, som ligger i den anden ende af byen. Turen varer flere timer. Hun har ikke travlt med at komme frem og får Charles til at køre en lang omvej gennem Paris´ fantastiske kvarterer. Hun vil gerne se sit barndomskvarter, hvor hun boede som 10 årig. Hun vil også gerne se det sted, hvor hun kyssede en amerikansk soldat i 1944, det teater hun arbejdede på osv. Vi er med på en livsrejse med Paris gader som kulisse.

Charles kigger tilfreds på taxameteret, der ruller derudaf. Han lytter lidt irriteret, når hun fortæller om de steder. hvor hun har boet, men siger ikke noget. De er følsom, men skjuler det godt, siger hun til ham. Langsomt bliver han inspireret af hendes livshistorie og begynder selv at åbne op og fortælle om sit liv. Vi er vidne til to vidt forskellige skæbnefortællinger.

Foto: Angel Films

Madeleines Paris er en rørende film om et umage pars tilfældige møde. En film om at acceptere livets vilkår, herunder sit egets og de tanker man gør sig, når man nærmer sig livets slutning.

Line Renaud og Danny Boon, der i filmen er hinandens modsætninger, yder begge flotte præstationer. Fra udelukkende at koncentrere sig om det konstant rullende taxameter, ændrer Charles fokus og lytter interesseret til hendes livshistorie, der sætter hans eget liv i relief. Hun har som han ikke altid haft et let liv.

Visuelt er taxa- turen gennem de parisiske gader en ren fornøjelse. Mange af stederne, vil være bekendte. Man får en inderlig lyst til at gense byen.

Foto: Angel Films

Madeleines Paris er en atypisk roadmovie, en genre der giver associationer til klassikere som Thelma og Louise og Easy Rider. Genren dukker op med mellemrum. Inden for de sidste år, har vi bl.a. kunnet se roadmovies som Springtur i Toscana og Vores livs ferie.

Hvis man er til en rørende historie der foregår i byernes by, skal man gå ind og se filmen. Den er flot, underholdende og velspillet.

Trailer: Angel Films

Premiere: 28.september 2023 i biografer landet over.

Længde 91. min

Censur: 11 år

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *