Menu Luk

Peter Kanin- Hopper Hjemmefra

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og charmerende.

Den måtte jo komme. En ny live-action film om frækkerten Peter Kanin med den blå jakke. Den første film, der havde premiere i 2018, indtjente på verdensplan 350 millioner dollars, så man kan ikke undre sig over at manden bag etteren, instruktøren Will Gluck, har følt sig fristet til atter at kaste sig over en film inspireret af den engelske børnebogsforfatter Helene Beatrix Potters elskede bøger om Peter Kanin.

Foto:Sony Pictures/SF Studios

I første scene er vi til bryllup mellem den smukke forfatter og ilustrator af  bøgerne om Peter Kanin, Bea(Rose Byrne) og Thomas Suhr(Domhnall Gleeson). Bea knuselsker Peter og hans venner og er kaninernes ubetingede beskytter. Thomas betragter de langørede dyr som skadedyr, fordi de konsekvent æder alle planterne i hans have.

Peter er ganske rigtig en ung vandal, som i løbet af ingen tid kan splitte alt ad. En dag beslutter han sig for, at det er tid til at flytte hjemmefra og udforske eller nærmere betegnet rasere mere af den store verden end Beas og Thomas smukke have. Derfor begiver han sig med sine venner til storbyen for at blive klogere på sig selv og livet andre steder. Snart kommer han i dårligt selskab, hvilket får Peters normale skarnsstreger til at ligne godgørende arbejde sammenlignet med hans nye bekendtes meritter.

Foto: Sony Pictures/SF Studios

Samtidig forsøger Beas forlægger at presse hende til at skrive nogle nye og mere tidssvarende bøger, herunder en bog der skal handle om Peter Kanin på fjerne galakser i rummet.

Foto: Sony Pictures/SF Studios

Rent visuelt har filmen, ligesom den første Peter Kanin film, mange såkaldte live action scener, hvor mennesker og computergenererede figurer interagerer sammen. Udfordringerne for skuespillerne er, at de skal spille sammen med karakterer, der først bliver tilføjet senere. Byrne har om teknikken i forbindelse med den første film, sagt: Jeg måtte bruge al min fantasi for at mobilisere mine følelser, selv om jeg var helt alene. Det har hun nok også skullet i den nye film.

Tempoet er højt. Der er fuld knald på inde i storbyen, hvor alle Peters venner f.eks. grævlingen, hjorten, grisen, gåsen, pindsvinet m.v. er samlet for at stå Peter bi.

Foto: Sony Pictures/SF-Studios

Filmen, der foregår i nutiden, er dubbet med danske stemmer bl.a. Sebastian Jessen som Peter Kanin og Amalie Dollerup som Bea.

Peter Kanin-Hopper Hjemmefra er først og fremmest en film for mindre børn.

De to film om Peter Kanin minder på flere områder om Paddington filmene, hvor vi også befinder os i storbyen, nærmere betegnet London. Der er dog mere action i Peter Kanin filmene, og hovedkarakteren Peter Kanin er ikke helt så charmerende og sødmefuld som den lille peruvianske bjørn.

Når det er sagt er Peter Kanin- Hopper Hjemmefra et eventyr med masser af sjov og charme. God underholdning for børn og barnlige sjæle..

Premiere: 10. juni 2021

Instruktør: Will Gluck

Produktion, fotos og trailer: Sony Pictures

Varighed: 95 min.

Censur: Tilladt for alle

Landsdækkende biografdistribution: SF Studios

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *