Kulturkupeen

Robot Boys på Aveny-T.

∗ ∗ ∗

Anmeldelse/ Ulla Strømberg.

Hip-hop dansegenren indtager scenen på Aveny-T i børne-ungdomsforestillingen ”Det Sidste Show”.  Sød og positiv forestilling, hvor handlingen halter og snubler, så det havde været bedst helt at hoppe over den.

Aveny-T har tidligere haft stor succes med crossover-forestillinger med dans og ballet blandet sammen til især de yngre årgange. Det prøves nu igen med makkerparret Robot Boys, som i 2008 vandt en talentkonkurrence i DR. Jeppe Thybo og Nick Johnson er sympatiske med en god udstråling, og ikke mindst Thybo kan meget med sin krop, som var der et rigtig slangemenneske indeni.

Omkring sig har de 6 breakdansere, hvoraf flere kommer fra Flow Dance Academy – nogle tilsyneladende mere talentfulde end andre. Scenografien er lidt dobbeltbundet – både konkrete sætstykker og indimellem animationsforløb, som er overraskende velfungerende. Men lidt i øst og vest. Oven over styrer en dansemester, en cirkusdirektør, en sprechstallmeister, en dukkemager, hentet ud af balletten Coppelia. Han normaliserer historien, men hjælper ikke forestillingen på gled, tværtimod.

AvenyT Robot Boys

(Pressefoto: Henrik Ohsten)

Efter pausen folder dansen sig ud takket være et velfungerende laserlys, der kan ualmindelig meget. Her opstår både spænding og flow og kunne faktisk have været rygsøjlen i hele forestillingen. Laserlysets evne til at skabe rum, som spærrer for danserne og giver dem mulighed for at bryde ud og igennem, er fascinerende.

Den musikalske side er også venlig, uden at være faretruende. Men sikkert ok for aldersgruppen 8-12 år.

Men et godt råd: næste gang er det klogt at vælge imellem ren dans – eller find en forfatter og en dramaturg, hvis der skal være handling med. Og så en person til at fjerne og sætte kommaer i programmet.

pressebillede

pressebillede

Medvirkende: Nick Johnsen, Jeppe Thybo, Karl Bille m.fl.

Af: Robot Boys

Iscenesættelse: Billie Joy Alexander

Scenografi: Robot Boys og Karl Bille

Animationer: Anders Walter

Musik: Robot Boys og Karl Bille

Stemmer: Martin Brygmann

Foto: Henrik Ohsten

 

Til 28. februar 2015 på Aveny-T.

www.aveny-t.dk