Menu Luk

Single i New York

∗ ∗ ∗

Jævn komedie om singlelivet i New York.

Af: Eva Zierau.

Vi er flove over at være single, sagt af eksperten i singleliv den frodige Robin(Rebel Wilson), som har levet det vilde singleliv i årevis. Ifølge hende er der den rigtige måde at være single på, og så er der den forkerte. Den rigtige måde er at gribe dagen, nyde friheden og aldrig gå direkte hjem fra arbejde og dermed spilde en hed nat i NY. Den forkerte måde er febrilsk at lede efter den eneste ene, som Robin mener er en ren utopi.

Robin, Alice(Dakota Johnson), Lucy( Alison Brie)David( Damon Wayans JR) Meg( Leslie Mann) mv. er alle singler, med hver deres måde at takle livet på. Selv om de ikke vil indrømme det, drømmer de alle om den store kærlighed.

H2BS_11JUNE15_0036.DNG

Foto: Warner Bros og SF Film

Alices forhold til Josh( Nicholas Braun) er på pause, ligesom  forholdet mellem Ross og  Rachel i Friends tredje sæson. I Single i NY  finder vi et væld af referencer til serierne Friends, Sex and the City og filmene om Bridget Jones. Alice slog op med Josh, fordi hun ville prøve at være alene og finde sig selv efter at have været i parforhold siden teenageårene. Noget hun fortryder bittert, da den sønderknuste og ulykkelige Josh hurtigt finder en anden. Alice´s søster Meg, en smuk lidt stramtantet fødselslæge, der har hjulpet mere end 3000 børn til verden, vil hverken binde sig eller have børn. Lige indtil hun erkender, at også hendes biologiske ur tikker, og at det snart er sidste chance før lukketid. Hun går på nettet og finder en flot, blond, højt uddannet svensk sæddonor, og så er den sag klaret.

Alice er filmens hovedkarakter, en køn, sød og eftertænksom pige, enhver svigermors drøm, hvilket bliver bekræftet i filmen, da hun ved et tilfælde møder Josh’s forældre, og de fortæller hende, at de meget bedre kan lide hende, end Josh’s nye flamme.

Den første del af filmen fungerer godt. Der er højt tempo, hurtig replik og der bliver festet igennem på diskotekerne. Når singlerne vågner næste morgen, kan de ikke lige huske, hvordan de er havnet i en fremmed seng.

13440H2BS.DNG

Foto: Warner Bros og SF Film

NY er altid en flot filmkulisse. Byen, der aldrig sover, er oplagt location for en komedie som denne. Bag  byens tjekkede facade  gemmer der sig imidlertid ensomme unge, der ønsker mere  end one night stands

Filmen bygger på Liz Tuccillos bestseller How to Be Single(2008). Tuccillos har også skrevet manuskripter til Sex and the City. Det er altid svært at sammenligne en ny komedie med gamle travere, der, som de nævnte tv-serier, har kørt over skærmen i årevis, og hvor vi kender karaktererne ud og ind. Men alligevel. Filmen mangler kant og karakterudvikling, samt bygger på for mange af de klichéer vi kender om NY.

Single i NY er primært for de unge, og der er sikkert mange teenagere, der vil synes om den.

Trailer: Warner Bros

Instruktør: Christian Ditter

Premiere: 11. februar 2016