Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Skammerens datter IISlangens Gave er efterfølgeren af fantasyfilmen Skammerens Datter(2015). Begge bygger på forfatteren Lene Kaaberbøls berømte fantasy-univers.

I Skammerens Datter IISlangens Gave er Dina(Rebecca Emilie Sattrup), hendes familie og fyrstesønnen Nico(Jakob Oftebro) på flugt fra den onde Drakan(Mikkel Arndt) og hans lige så ondsindede mor, Dama Lizea(Stina Ekblad), der begge bor på Sagisborg. Nico og Dinas bror Davin(Allen Hyde) bliver taget til fange og kastet i borgens fangekælder.

Dina, der vil gøre alt for at befri Nico og Davin, beslutter sig for at tage til Sagisborg. En dag møder Dina sin ukendte far, Sezuan(Dejan Cukic), der har magiske evner. Han tilbyder at hjælpe Dina. Hendes mor fraråder på det kraftigste Dina at tage imod hans hjælp, fordi han ikke er til at stole på. Dina føler ikke, at hun har andet valg og følger med sin far. Snart opdager hun, at hun ud over at have arvet sin mors evner som skammer har arvet andre magiske kræfter fra sin far.

Filmen er primært baseret på handlingen i den tredje Skammerens Datter-bog Slangens Gave. Den har dog også visse elementer fra den anden bog Skammertegnet.

Hvis man ikke lige har Skammerens Datter universet present, kan det være lidt vanskeligt, at finde ud af, hvem der er hvem i filmen. Ikke mindst, fordi filmen er langt mere visuelt effektbåren end handlingsbåren. Selve universet er sort og hvidt. Filmen handler grundlæggende om de godes kamp mod de onde i en verden, der ud over mennesker omfatter drager, søslanger og magi. Det vi savner for at blive rigtig grebet af dette univers er, at karaktererne udvikler sig.

Naturtalentet Rebecca Emilie Sattrup som Dina har filmens alt dominerende hovedrolle. Hun spillede også hovedrollen i Skammerens Datter. I rollen som Dinas far kan ses Dejan Cukic. Jacob Oftebro er tilbage som fyrstesønnen Nico. Derudover spiller Søren Malling, Nicolas Bro og Stina Ekblad m.v. også med i filmen. Det skorter ikke på gode skuespilkræfter.

Bag filmen står instruktøren Ask Hasselbalch, som bl.a. er kendt for de tre danske Ant Boy børne- og ungdomsfilm.

Skammerens datter IISlangens Gave kan bryste sig af en superflot visuel stil, der kan matche de store internationale fantasyfilm, men det halter lidt med personskildringen, og tempoet er ind imellem for hæsblæsende.

I oktober18 ramte Vildheks, der bygger på Lene Kaaberbøl første tre fantasybøger om pigen Clara, de danske biografer. Så den populære forfatter, har snart en del fantasifilm på samvittigheden.

Er du til genren, så gå endelig ind og se den nye Skammerens datter film.

Instruktør: Ask Hasselbalch

Fotos og trailer: NORDISK FILM og Nepenthe film

Premiere: 24. januar 2019