Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Navnet er flot, og årets forestilling kan bære det. Verdensballetten åbnede for et par dage siden ved Sølyst, nord for København, og er nu på Danmarksturné. Der danses og spilles de næste aftener i Jylland – ved Aarhus i aften fredag – på Møllerup Gods, på søndag ved Nørre Vosborg og mandag i Skagen ved Den tilsandede Kirke.

Hold øje og brug et par aftentimer eller tre.

Det er et fint og smukt sammensat program af dans og musik, som giver netop det, som et udendørs publikum kan kapere. For folk sidder jo med frakker, tørklæder, huer, paraplyer og balancerer med vinglas og kaffekopper, mens aftenhimlen ovenover er lumsk urolig. For sådan er det med sommerunderholdning.

13512092_1041216529265679_6761296967012028789_n[1]

Jens-Chr. Wandt, ”opfandt” Verdensballetten for 9 år siden. Det begyndte i Skagen, og projektet er nu udvidet til en ugelang rejse rundt i Danmark.

Kunstnerne kommer fra flere balletkorps i udlandet: Royal Ballet, London; Mariinsky Ballet i Skt. Petersborg og Staatsballett i Berlin. Men de passer sammen og har alle den stjernekvalitet, som får dem til at klare både de klassiske trin, anden afdelings mere moderne danse og konkurrencen fra naturen udenom.csm_verdens_ballett_2016_sylt_67f8a2eb15[1]

 

Flot starter og slutter verdensballetten 2016 med Pas de deus’er i den store til fra det russiske repertoire. Steven Mcrae er kunstnerisk leder og får selv en stepsolo iført det for tiden så moderne dress – hvid herreundertrøje, og resten af kostumerne er en god variation af det klassiske, hvor perler og tyl dog er holdt nede.

Musikken, som ikke kun er mellemlæg, klares med bravur af violinisten Charlie Siem, den virtuost kan divertere sin flere hundrede år gamle violin, så ikke et øje er tørt, mens mezzosopranen Andrea Pellegrino og pianisten Caroline Jaya-Ratnam følger trop og giver publikum både underholdning og indhold. Flot. Et par regndråber begyndte at falde og var ved at ødelægge det hele, men hurtigt var der et par paraplyer henover violinen og klaveret.

Jens-Chr. Wandt er værten, der ikke slipper publikum. Alle føler sig hjemme i disse timer, hvor alt synes at være gennemtænkt. Og hvilken scenografi, når træer og Øresund anes omme bag kunstnerne på den forholdsvis lille sceneopbygning.

En god aften, en dejlig sommeraften. Kan varmt anbefales. Husk al det nødvendige tilbehør til udendørsteater.

14007986-vb[1]

Pressefoto.

Solodansere fra The Royal Ballet of London Steven McRae, Sarah Lamb, Iana Salenko, Frederico Bonelli og Marcelino Sambe Øvrige dansere Roberta Marquez, Xander Parish og Marian Walter Violinist Charlie Siem Operasangerinde Andrea Pellegrini Operasanger og konferencier Jens-Christian Wandt Kunstnerisk leder Steven McRae Pianist Caroline Jaya-Ratnam.

www.verdensballetten.dk